Teken onze petitie

Strijd tegen Imperialisme

Imperialisme is een kwaadaardig systeem van uitbuiting en onderdrukking, een systeem dat oorlog tegen onschuldige burgers noodzakelijk maakt. De Westerse wereld is gebouwd met geroofde grondstoffen zoals olie, lithium, kostbare metalen en onderbetaalde arbeid. De rijkdom van “het Westen” draait op de uitbuiting van de rest van de wereld. Om deze te veroveren worden overal ter wereld mensen tot vluchten gedwongen, vermoord en aan onleefbare situaties onderworpen.

De Nederlandse staat met behulp van defensie proberen imperialistische oorlog echter te romantiseren. Met Hollywood-achtige reclamespotjes als propaganda worden jongeren ideologisch getrained en geworven om het imperialisme te steunen. Zoals reclamemaker Marijam Spruijt eens in het tijdschrift Vrij Nederland bevestigde:

“Defensie geeft ons de expliciete opdracht om ons te richten op derde- en vierdejaars vmbo-ers, die zijn meestal in de leeftijd van vijftien, zestien en soms zeventien jaar.”

De gevolgen hiervan zijn echter rampzalig voor mens en natuur overal ter wereld. Imperialistische oorlog wordt namelijk niet gevoerd om ‘ons land te verdedigen’ of om ‘mensen te helpen’, maar puur om nog meer winst te maken voor de rijken. Het is absurd en schandalig dat defensie op deze manier zich op jongeren, waaronder ook minderjarigen, mag richten. Het is belangrijk om samen sterk te staan tegen de gruwelijken van het imperialisme, het hoogste stadium van kapitalisme. Zorg ervoor dat jongeren niet door defensie misleid worden. Sluit je aan en join de beweging!

Uitklappen
other people signed this petition